Начало Новини Актуално Над 200 старозагорски фирми подкрепиха втория протест за цената на тока

Над 200 старозагорски фирми подкрепиха втория протест за цената на тока

Актуално

2907 5Над 200 фирми в Стара Загора подкрепят протеста срещу повишаване цената на електроенергията за бизнеса. В протестното шествие се включиха близо 3000 души, представители на над 70 фирми, информира Олег Стоилов, председател на Търговско-промишлена палата Стара Загора. Протестното шествие тръгна от индустриалната зона и измина над три километра под лъчите на палещото слънце.

Пред сградата на областната управа протестиращите издигнаха плакати с надписи: Независима КЕВР, не означава безотговорна КЕВР, Няма да плащаме кражбите в енергетиката, Спираме работа днес, за да не затворим утре и др. Някои от участниците носеха снимка на сегашния председател на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) Иван Иванов с плакат с надпис: Не давам заем на енергийната мафия с който той участва в протеста по времето на Орешарски.

 

 

2907 3

2907 2

2907 4

Българският бизнес и българските граждани не трябва да понесат товара на неефективното управление на енергетиката. Ние давахме предложения, но не бяхме чути. Ще продължим обаче с всички възможни средства, докато ни чуят. Българският бизнес няма необходимата държавна подкрепа за разлика от други страни. Днешният протес показа още по-голямо обединение на бизнеса , каза на митинга Олег Стоилов.

Антон Андронов, съдружник на холдинг Загора, разясни как заради договорите с американските централи, възобновяемите енергийни източници, когенерациите и заводските централи цената на тока трябва да се вдига. Ако ние фалираме, на кого ще продават ток, попита риторично бизнесменът.

Когато индустрията спре ще настане истинският колапс, прогнозира Славин Янакиев, изпълнителен директор на завод Прогрес. Докато се борим за оцеляване, външни инвеститори няма да има, категоричен бе Янакиев.

Не е нужно милиони да излязат, достатъчно е да се покаже, че ние не се примиряваме. Сега сме тук обединени със синдикатите, защото всички разбраха, че само заедно можем да постигнем успех, каза Стефан Шоселов, председател на Клуба на работодателя в Града на липите.

След митинга участниците изминаха обратния път до индустриалната зона и се върнаха в предприятията си, за да продължат работа.

2907 1

 

Още новини