Начало Новини Актуално Над 13 000 лева събра Дарителски кръг За Стара Загора

Над 13 000 лева събра Дарителски кръг За Стара Загора

Актуално

Над 13 000 лева Дарителски кръг За Стара Загора13 200 лева са събрани по време на първия, проведе в Стара Загора Дарителски кръг. Със средствата ще бъдат подкрепени 5 проекта на граждански организации от града. Дарителски кръг За Стара Загора се организира от Обществен дарителски фонд.

Специален гост на събитието беше Южени Харви, Директор глобални програми на Тhe Funding Network – организация, основана от създателя на модела- Фредерик Мълдър. Събитието води Моника Писанкънева от Фондация Работилница за граждански инициативи, организацията, лицензирана от TFN и разпространяваща модела дарителски кръг в България.

По време на първия за Стара Загора Дарителски кръг 5 граждански организации от Стара Загора представиха своите проекти в рамките на 5 минути. След тази кратка презентация, всеки дарител имаше възможността да зададе уточняващи въпроси и да реши с колко и кой проект да подкрепи.

В залата присъстваха около 70 души, които обединиха своите ресурси, за да подкрепят проектите, които са им допаднали и които считат за важни за местната общност.

Класацията на проектите, които участваха в Дарителския кръг

  • Стария чинар – семейна зона за отдих на ГК ЛИПА – 5 600 лева
  • Живей здравословно – учи ефективно на Зонта клуб – Стара Загора – 3 500 лева
  • С изкуство допълваме книгата на собствения си живот на ЦСРИ за хора с психични разстройства Д-р Правда Ковачева – 1 600 лева
  • Млад археолог на СНЦ Приятели на старозагорския музей – 1 200 лева
  • Мобилно ателие Заедно на родителска група към Център Алтернатива – 1 200 лева

Сред дарителите в залата имаше представители на медиите, на културни и образователни институции, на държавната и общинска администрация, както и много представители на местния бизнес. Чрез тази инициатива те имаха възможност да се срещнат с активни граждани и техните организации, да се запознаят  и подкрепят техните проекти, които са важни за местната общност.

 

Дарителски кръг За Стара Загора

Дарителски кръг За Стара Загора

Дарителски кръг За Стара Загора

Дарителски кръг За Стара Загора

Още новини