Начало Новини Актуално Над 1000 деца се събират на Орфеево изворче в Стара Загора

Над 1000 деца се събират на Орфеево изворче в Стара Загора

Актуално
1Орфеево изворчеОсемнадесетото издание на Националния детски фолклорен конкурс Орфеево изворче под патронажа на кмета на Стара Загора Живко Тодоров, ще се проведе от 23-ти до 25-ти март 2018 г. в Стара Загора.
Конкурсът е организиран от Община Стара Загора и Национален музикално- фолклорен съюз Орфеево изворче. Участие са заявили на 1000 деца от цялата страна, които ще се изявяват в различни жанрове на фолклорното изкуство.
Официалното откриване ще бъде от 23-ти март от 10.00 часа на сцената на Народно читалище Св. Климент Охридски - 1858 г.
Конкурсната програма ще протича в залите на НЧ Св. Климент Охридски – 1858 г., Общински ансамбъл Загоре и Регионален исторически музей – Стара Загора.
На 25-ти март от 10.30 часа в НЧ Св. Климент Охридски 1858 ще се състои Гала концерт посветен на 26-ти март - Ден на Тракия.
Ще бъдат връчени: Приз на кмета на община Стара Загора, годишни стипендии на Министерство на културата по Програмата за мерките за закрила на деца с изявени дарби, Голямата награда на Фен Фолк ТВ - заснемане и излъчване на видео клип на най-изявения народен певец и специална награда на Тракийско дружества Одринска епопея - за колективен участник. За първи път ще бъдат дадени и парични награди за постижения в областта на българската фолклорна хореография.

Още новини