Начало Новини Актуално Над 100 млн. лв. е бюджетът на община Стара Загора

Над 100 млн. лв. е бюджетът на община Стара Загора

Актуално
Емил Христов бюджетОбщо 101 068 878 лв. е прогнозната рамка на бюджета на община Стара Загора за 2016 година, съобщи председателят на Общинския съвет Емил Христов. От тях държавните приходи са 51 504 631 лв., а общинските 49 564 247 лева. Проектобюджетът ще бъде гласуван на предстоящата общинска сесия на 28 януари. Почти повтаряме рекордния бюджет от 2015 г., което означава, че той не е бил изключение, а в действителност сме стабилна финансово община, правеща не много големи, но упорити и твърди крачки напред. Приоритет и през 2016 г. е провеждане на консервативна финансова политика, подчерта Емил Христов. В проекто - поименния списък за основни ремонти са предвидени близо 5,5 млн. лв. Ще бъде обновена Детска ясла № 6 Щастие за 480 000 лв. През 2016 година е предвидена реконструкция на водопроводна и канализационна мрежа в кварталите Кольо Ганчев и Самара.
Рехабилитация ще има и за спортната зала по борба и съблекалните в зала ДЗУ Ще продължат и ремонтните дейности на преходните обекти, допълни Емил Христов. От общинския бюджет са отделени и 307 хил. лева, с които ще се финансира ремонта на четвъртокласен път между селата Ловец – Борово.

През 2016 година общината няма да поема нов дълг, подчерта още Христов, относно прогнозата за динамиката и състоянието на общинския дълг.

По време на редовната пресконференция на председателя на Общинския съвет в Стара Загора стана ясно, че на януарското заседание на съветниците ще бъде гласуван на първо четене и новоизработеният правилник за дейността на старейшините, по който работи временна комисия.
41 предложения са включени в дневния ред на предстоящата сесия. Съветниците ще гласуват даване на съгласие на Тролейбусни и автобусни превози да изградят дизелов модул със система за отчитане на зареждането и осигуряване на резервно електрозахранване на ТИС-4, поставянето на паметна плоча на загиналите през 1912 – 1918 г. жители на старозагорското село Борово, както и удължаването на срока на договорите на управителите на Медицински център - I и Диагностично-консултативен център - I.

Още новини