Начало Новини Актуално Над 100 котки от различни породи идват на изложба във Вeлико Търново

Над 100 котки от различни породи идват на изложба във Вeлико Търново

Актуално
котка изложба

Около 100 котки от цялата страна ще се съберат на 23 юли в ДКС Васил Левски във Велико Търново за участие в първата национална изложба у нас под егидата на WCF - World Cat Federation, една от световните фелиноложки асоциации в света, съобщи Диана Монева.

Тя е председател на новосъздадения клуб на любителите на котки Велико Търново, който съвместно с общинския отдел Култура организира събитието. Записването ще продължи до последния момент, така че участващите четириноги могат и да надхвърлят цифрата 100. Изискванията за включване са еднократна такса от 5 лева, от която са освободени членовете на великотърновския клуб, котетата да са с изрязани нокти и задължително да са ваксинирани.

По заявките става ясно, че във Велико Търново ще пристигнат екземпляри, участвали и печелили награди и в международни изложби. След 8 часа в залата ще могат да бъдат видени представители на породите британска късокосместа, шотландска клепоуха, турска ангорска, ориенталска, сиамска, персийска, ангорска, невска маскарадна, сибирска, рандоли, абисинска, манксове и дори донски сфинкс, който е без косми. Естествено ще има и от други породи.

До участие се допускат и домашни любимци, чийто произход е трудно да се установи. За тях има специална група и, разбира се, призове. Независимо дали са породисти или не, дали са шампиони и т.н., всички котки са домашни любимци и имат право да се включат, обясни пред вестник Национална бизнес поща Диана Монева.
Три допълнителни награди дава Община Велико Търново - за най-красиво, най-сладко и най-игриво коте. Организаторите ще връчат на победителите купи и храни, а всеки участник ще получи сертификат и оценъчен лист. Да оцени котките е поканена Татяна Ко- марова, международен експерт на WCF - World Cat Federation. Тя е и председател на един от най-големите клубове, обединяващи любители на домашни котки в света, този в Санкт Петербург. Диана Монева предостави и телефонния си номер – 088/ 757 9685, на който всеки, пожелал да запише любимеца си за участие в изложбата, може да позвъни.

Още новини