Начало Новини Актуално Национални награди за безопасност и здраве при работа - 2012

Национални награди за безопасност и здраве при работа - 2012

Актуално

Националния конкурс за осигуряване на безопасност и здраве при работа за 2012 годинаМинистърът на труда и социалната политика Тотю Младенов и изпълнителният директор на Главна инспекция по труда Румяна Михайлова връчиха наградите в Националния конкурс за осигуряване на безопасност и здраве при работа за 2012 година. Церемонията се състоя в края на миналата седмица в Новотел София.

На третото издание на конкурса присъстваха представители на бизнеса, синдикатите, законодателната и изпълнителната власти, а също и представителите на Клуб Здраве и безопасност – Стара Загора, който е член на фондация Център за безопасност и здраве при работа и на Търговско-промишлена палата - Стара Загора.

Изданието на конкурса на Главна инспекция по труда Национални награди за безопасност и здраве при работа се провежда за трета поредна година. Основно изискване за участие е предприятието да не е допуснало през тази или някоя от предходните две години смъртна злополука или злополука,  довела до инвалидност. Важни условия са също и дали фирмата провежда системно оценяване на рисковете за здравето и безопасността на работещите; запознати ли са всички работещи със съществуващите опасности и рискове при работа; идентифицирани ли са машините и съоръженията в предприятието, подлежащи на периодичен преглед, съгласно нормативните изисквания, при извършване на ремонтни работи, свързани с риск за работещите; осъществяват ли се подходящи организационни и технически мероприятия за безопасност; създадена ли е организация за редовно почистване на работните места и работното оборудване в предприятието.

Национални награди за безопасност и здраве при работа Национални награди за безопасност и здраве при работа Национални награди за безопасност и здраве при работа Национални награди за безопасност и здраве при работа

Отличените фирми

Комисията, съставена от представители на Главна инспекция по труда, на социалните партньори и на фондация Център за безопасност и здраве при работа, определи носители на наградите в следните категории:

В категория Предприятие с до 50 наети лица

  • Първо място – Фреш лоджик плюс АД – Пловдив
  • Второ място – Билд ГК ЕООД – Пловдив
  • Трето място не се присъжда

В категория Предприятие с до 250 наети лица

  • Първо място – Златна Панега цимент АД – Ловеч
  • Второ място – Вулкан цимент АД – Димитровград
  • Трето място – Девня цимент АД – Девня


В категория Предприятие с над 250 наети лица

  • Първо място – Асарел Медет АД – Панагюрище
  • Второ място – Шнайдер електрик България ЕООД – Пловдив
  • Трето място – Рока България АД – Каспичан

Още новини