Начало Новини Актуално Национални дипломи получиха възпитаници на ГПЧЕ Ромен Ролан

Национални дипломи получиха възпитаници на ГПЧЕ Ромен Ролан

Актуално

На скромна церемония временно изпълняващият длъжността началник на Регионалния инспекторат по образование инж. Стефан Чергев връчи почетното отличие "Национална диплома" на двама възпитаници на ГПЧЕ "Ромен Ролан" - Моника Емилова и Димитър Караджов.

Отличието е учредено през 1996 г. Връчва се ежегодно на зрелостници за пълно отличие от 9-и до 12-и клас и изявени индивидуални способности в престижни национални и международни състезания, информира вестник Старозагорски новини.
За 2010 година Моника Емилова стана национален първенец на олимпиадата по български език и литература, а година преди това зае първо място на олимпиадата по английски език.
След няколко дни красивата и високоинтелигентна госпожица заминава за Единбург, където ще учи европеистика и европейско право.
Димитър Караджов прослави тази година езиковата гимназия като носител на първа награда на Олимпиадата по английски език. Очарователният младеж сподели, че присъденото му отличие е логичен завършек на многото положен труд и осъзната любов към науката като цяло. На 12 септември т.г. заминава за Глазгоу, където ще учи психология.
Моника и Димитър продължиха традицията всяка година Министерството на образованието да връчва високото си отличие на възпитаници на елитната гимназия.

Още новини