Начало Новини Актуално Националната здравно-осигурителна каса превежда последните пари за 2010 г.

Националната здравно-осигурителна каса превежда последните пари за 2010 г.

Актуално
пари Стара Загора

Още в петък получихме парите от НЗОК за месец ноември за болнична и доболнична помощ - джипита, зъболекари, специалисти. Общата сума за страната е 126 милиона лева. За коледните празници няма да остане нито един от нашите партньори без финансирането по договор. Това каза за "Старозагорски новини" директорът на РЗОК д-р Славка Йорданова.

Тя уточни, че за болниците в областта става въпрос за сумите по делегираните бюджети, а не за реално изразходваното. За болниците в национален мащаб сумата е 87.5 млн.лв. Предвидените пари за джипитата са 12 милиона, а с милион повече - за специалистите - лекари в доболничната помощ.
Предвидени са и около 5 милиона лева за лабораториите, които са извършили медикодиагностичните дейности през ноември, пише от вестник Старозагорски новини.
"Това са последните за годината разплащания, а декемврийските средства ще се преведат през януари", каза още д-р Йорданова.
В прессъобщение на НЗОК се подчертава, че "институцията е изпълнила коректно финансовите си ангажименти за годината, въпреки трудностите и протестите".

Още новини