Начало Новини Актуално Националната кампания „Великден за всеки” за подпомагане на възрастните хора организира омбудсманът на България Мая Мано

Националната кампания „Великден за всеки” за подпомагане на възрастните хора организира омбудсманът на България Мая Манолова

Актуално

Великден за всекиЗа четвърта поредна година се провежда националната кампания „Великден за всеки”, която се организира от Омбудсмана на РБ г-жа Мая Манолова, насочена към подпомагане на възрастните хора. Общественият посредник на територията на община Стара Загора Надежда Чакърова-Николова е партньор на кампанията и призова заедно да подпомогнем хората в пенсионна възраст, които остават извън определения от правителството регламент за получаване на великденска надбавка поради размера на пенсията си.

Общественият посредник на територията на община Стара Загора Надежда Чакърова-Николова отправя покана за съпричастност в настоящото издание на кампанията „Великден за всеки - Дари празник на баба и дядо”, в която отново ще се събират финансови средства и хранителни продукти за възрастните хора, нашите родители. Включвайки се в дарителската акция, имате възможност да посочите за коя община желаете да направите дарението, за да могат набраните финансови средства да бъдат справедливо разпределени във ваучери към възрастните хора-в случая в община Стара Загора. Ако решите да дарите хранителни продукти за пенсионерите от общината, Ви информирам, че договорът за дарение ще е от БЧК.

Тази година кампанията „Великден за всеки“ набира средства по банкова сметка в УниКредит Булбанк, разкрита единствено за целите на кампанията като титуляр е Български Червен Кръст:

IBAN BG53UNCR70001522802795 банков код: UNCRBGSF

С възможността да излъчите SMS на номер 1255 на стойност 1 лев, освободен от ДДС Вие отново сте наш съмишленик.

Чрез online дарения от България и чужбина на сайта на БЧК www.redcross.bg

Оставам с надеждата, че ще се обединим и ще успеем да реализираме благотворителната инициатива и ще бъдем добротворците, които да допринесат възрастните хора да посрещнат по-щастливо светлия християнски празник - Великден! - казва общественият посредник на територията на община Стара Загора Надежда Чакърова-Николова.

Още новини