Начало Новини Актуално Национална среща на общинските предприятия и търговски дружества се проведе в Казанлък

Национална среща на общинските предприятия и търговски дружества се проведе в Казанлък

Актуално

КазънлъкКазанлък посрещна над 60 участници от български общини и 12 фирми от реалния бизнес в Националната среща на общинските предприятия и търговски дружества. От името на Кмета Галина Стоянова гостите на Града на розите приветства заместник-кметът Даниела Коева. Тя поздрави организаторите за подходящия начин, по който на експертно ниво се създават контакти и се споделя опит. „Надявам се тази среща да Ви даде възможност да дискутирате решения за по-ефективно и качествено изпълнение на стопанската дейност на общините!“, пожела Даниела Коева. Като един от новите поводи за гордост на казанлъчани, наред с традиционното розопроизводство, Коева посочи новоразкрития Технически колеж – Казанлък към Технически университет – София и изрази надежда това да мотивира младите хора да остават по родните си места, за да се развиват и обучават за бъдещи кадри на тежката промишленост в региона.

Силвия Георгиева, изпълнителен директор на Националното сдружение на общините в Република България благодари за гостоприемното домакинство на Община Казанлък: “Нашата среща живее вече свой собствен живот, знам, че контактите, създадени тук продължават през цялата година и сключвате сделки.“, отбеляза тя към присъстващите и оцени ползите от обмяната на опит за стопанските предприятия в публичния сектор.

Организатори на 2-дневния форум са НСОРБ, с генерален спонсор „НСОРБ-Актив“ ЕООД, а кандидатурата на община Казанлък бе избрана за община – домакин. В програмата е обърнато специално внимание на добрите практики, въведени в община Казанлък. В представянето на работата в Казанлък в първата работна сесия заместник-кметът по „Инфраструктура, строителство и транспорт“ Даниела Коева отбеляза, че на територията на общината развиват дейност 4 Общински търговски дружества и 2 Общински предприятия и чрез тях усилията на Общината са насочени да отговарят на все по-големите изисквания на гражданите за предлагане на качествени услуги. Предвидени са посещение на претоварната станция, демонстрация на сепариращата инсталация, представяне на закупени нови сметосъбиращи автомобили.

Наред с разглеждане на културно-исторически забележителности в Казанлък, участниците в Националната среща на общинските предприятия и търговски дружества ще имат възможност да се запознаят с продукти и услуги в своята сфера на дейност, разположени в 2 обособени изложбени пространства в центъра на града, съобщиха от пресцентъра на Община Казанлък.

kz14

kz30

kz36

Още новини