Начало Новини Актуално Национална научна конференция на тема Личността в историята ще се проведе в Стара Загора

Национална научна конференция на тема Личността в историята ще се проведе в Стара Загора

Актуално

Регионалният исторически музей в Стара Загора ще бъде домакин на Национална научна конференция на тема Личността в историята. Конференцията ще се проведе под патронажа на кмета на община Стара Загора проф.Светлин Танчев. В програмата са включени 130 доклада, като 63 от тях са на хора с научна степен, информира временно изпълняващият длъжността директор на музея Евгения Иванова.

Докладите, които ще бъдат представени, включват личности, допринесли за развитието на българската история, политика и култура, както и такива с пряко отношение към Стара Загора като Чарлз Райдър Нобъл, който е свързан с първите киноснимки, правени в Старозагорски регион през 1904 г. и последният български владика в Македония Борис Охридски, съобщи Дарик радио.

„Националната научна конференция „Личността в историята" е посветена на три емблематични личности за Стара Загора - Александър Екзарх, Захарий Княжески и Атанас Иванов", каза още Евгения Иванова, която ще изнесе доклад по темата в самото начало на конференцията.
Организатори на форума са Регионалният исторически музей, Институтът по история при БАН и община Стара Загора.
Научната конференция ще бъде открита от кмета на Стара Загора проф. Светлин Танчев на 22 април от 11 часа в голямата зала на Регионална библиотека „Захарий Княжески".

Още новини