Начало Новини Актуално Национална кампания: Възможности за подкрепа на земеделските стопани - 2023 г.

Национална кампания: Възможности за подкрепа на земеделските стопани - 2023 г.

Актуално

Български фермерски съюз е национално представено сдружение с нестопанска цел, а членовете му вече наброяват стотици представители от всички сегменти на земеделието и преработвателната промишленост. Част от идеите, задачите и предизвикателствата, които са заложени при структурирането на организацията са свързани с подобряване дейността и конкурентоспособността на земеделските стопани, производители, преработватели и търговци, прецизно управление на селското, горското и рибовъдните стопанства, провеждане на активен диалог с държавните органи. В тази връзка сме си поставили амбициозната задача да проведем втора Национална информационна кампания, тясно свързана с всички възможности, от които заетите в сектора могат да се възползват.

Първите три събития ще се проведат в Пазарджик, Стара Загора и Пловдив.

  • 7 март (вторник) - гр. Пазарджик, конферентна зала в Гранд хотел Хебър
  • 8 март (сряда) - гр. Стара Загора, конферентна зала в хотел Верея
  • 9 март (четвъртък) - гр. Пловдив, зала Пловдив в Международен панаир Пловдив.

Събитията са с начален час 10:00, като регистрацията на участниците е от 9:30. В първата им част председателят на Българския фермерски съюз Георги Стоянов ще запознае земеделските производители с мисията и дейността на Съюза. Предвидени са три панела: Очаквания към старта на Кампания 2023 - възможности и основни предизвикателства за агросектора; Възможности за подкрепа на агросектора чрез Плана за възстановяване и устойчивост на България; Съвместимост на проектите с Принципа за Ненанасяне на значителни вреди, Таксономия - въглеродни кредити. В тях ще се включат водещи експерти от различни дирекции на Министерство на земеделието - Директни плащания, Растениевъдство, Програма за морско дело и рибарство, Изпълнителна агенция по лозата и виното и други. Предвидено е време за въпроси и дискусия по конкретни казуси.

Събитията са с отворен достъп за всички заинтересовани. Предстои обявяване на пълния график на кампанията, която включва градовете: Бургас, Шумен, Варна, Добрич, Ямбол, Хасково, Кърджали, Плевен, Перник, Кюстендил, Смолян, Видин, Велико Търново и Габрово.

Очакваме ви!

Документи за сваляне

Още новини