Начало Новини Актуално Национална кампания Великден за всеки

Национална кампания Великден за всеки

Актуално
ombutsmanЗа трета поредна година се провежда националната кампания Великден за всеки, която се организира от Омбудсмана на РБ г-жа Мая Манолова, насочена към подпомагане на възрастните хора.
В качеството си на местен обществен посредник се ангажирам за инициативата на територията на община Стара Загора да призова заедно да помогнем на хората в пенсионна възраст, които остават извън определения от правителството регламент за получаване на великденска надбавка поради размера на пенсията си.
Използвам възможността да Ви поканя да бъдете наш съмишленик и партньор в настоящото издание на кампанията Великден за всеки - Дари празник на баба и дядо,в която отново ще се събират финансови средства и хранителни продукти за възрастните хора, нашите родители.
В тази връзка се обръщам към Вас с конкретна молба.Включвайки се в дарителската акция, имате възможност да посочите за коя община желаете да направите дарението, за да могат набраните финансови средства да бъдат справедливо разпределени във ваучери към възрастните хора в предпочетеното населено място, в случая – община Стара Загора.
Ако решите да дарите продукция или хранителни продукти за пенсионерите от общината, Ви информирам, че за нуждите на кампанията Българската агенция за безопасност на храните предоставя своите складови помещения. След първи януари 2017г. след инициатива на омбудсмана дарените храни с изтичащ срок на годност не са облагаеми с ДДС, което е още една удовлетворяваща бизнеса опция.
Договорът за дарение ще се издава от Българска хранителна банка.
Тази година кампанията Великден за всеки- Дари празник на баба и дядо набира средства по банкова сметка в УниКредит Булбанк, разкрита единствено за целите на кампанията като титуляр е Български Червен Кръст – БЧК с:
IBAN BG53UNCR70001522802795    
банков код:UNCRBGSF
С възможността да излъчите SMS на номер 1255 на стойност 1 лев, освободен от ДДС Вие отново сте наш съмишленик.
Чрез online дарения от България и чужбина на сайта на БЧК www.redcross.bg
Оставам с надеждата, че заедно и обединени ще успеем да реализираме благотворителната инициатива и ще бъдем добротворците, които да допринесат възрастните хора да посрещнат по-щастливо светлия християнски празник – Великден!
 
С уважение,
Надежда Чакърова-Николова
Обществен посредник на територията на община Стара Загора                    

Още новини