Начало Новини Актуално Национален туристически портал ще популяризира над 400 обекта и маршрута

Национален туристически портал ще популяризира над 400 обекта и маршрута

Актуално

Стара ЗагораНационален туристически портал ще популяризира над 400 утвърдени обекта и маршрута в България. Изработването на портала е част от проекта Мултимедиен каталог на туристически обекти и електронен маркетинг на дестинация България. В полза на потенциалните туристи порталът ще представя множество снимки, филми, клипове и текстова информация за обектите и маршрутите. Порталът се разработва на 9 езика.

Проектът, чиято стойност е 6.41 млн. лв., се финансира по линия на Оперативна програма Регионално развитие. От тази сума 1,8 млн. лв. са предвидени за доразвиването на официалния туристически портал на България, съобщиха от Симетрик комюникейшън.
Основната цел на проекта е да повиши ефективността на националния маркетинг  и реклама на туристическия продукт. Според анализ на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, интернет е най-ефективният и ценово изгоден канал за комуникация на България като туристическа дестинация. Онлайн туристическият пазар в рамките на ЕС се очаква да нарасне с 20% до 2011 г. и да достигне обем от 65 млрд. евро, сочат данни на Euromonitor,. Според Forrester Research процентът на хората, които при бизнес или ваканционни пътувания търсят информация в интернет, е около 80 и вероятно ще расте.
По проекта на МИЕТ, който завършва в края на 2011 г., ще бъдат създадени туристически информационен портал и мултимедиен каталог. Те ще съдържат единна база данни за туристическия продукт и същевременно ще предоставят пълна информация за природното и културно-историческото богатство на България. Очакванията са това актуално средство за реклама и атрактивна мултимедийна визуализация да допринесе за по-висока разпознаваемост и по-добър имидж на България като туристическа дестинация. Положителен ефект ще има и за по-слабо развитите и по-малко популярни райони и продукти, които безплатно ще получат достъп до интернет потребителите.

Още новини