Начало Новини Актуално На Тодоровден в Стара Загора се проведе традиционния конен турнир за Купата на кмета

На Тодоровден в Стара Загора се проведе традиционния конен турнир за Купата на кмета

Актуално

конен спорт Стара Загора

Конни състезания с прескачане на препятствия и тази година се проведоха на Конно-спортната база на Тракийския университет. Участие взеха 40 коне и състезатели от пет старозагорски и два гостуващи отбора - Черноморец - Бургас и Туида – Сливен. Организатори на турнира са Община Стара Загора и Клубът по конен спорт Ген. Вл. Стойчев.

Проведоха се три паркура – за неучаствали досега в състезания коне и деца до 14-годишна възраст, баражен паркур с препятствия до 1,20 м. Кметът Живко Тодоров награди победителите в бързия паркур, с препятствия до 1 м.

Първото място е за Радостин Янков, второто – за Филип Велев от старозагорския ездови център Феномен, а третото остана за Тихомир Димитров, състезател на Черноморец – Бургас.

В големия паркур, с препятствия до 1,20 м победител стана Иван Кисьов от клуба по конен спорт Ген. Вл. Стойчев, среброто е за Радостин Янков, а бронзът за Тихомир Димитров.

Всички победители в различните паркури получиха и парични награди.

Филип Велев ездови център Феномер
Филип Велев, ръководител на старозагорския ездови център Феномен, получава наградата си от кмета на Стара Загора Живко Тодоров


Тодоровден Стара Загора ездови център Феномер

Още новини