Начало Новини Актуално На територията на Старозагорска област не се утилизират боеприпаси

На територията на Старозагорска област не се утилизират боеприпаси

Актуално
Станилов и Недялков

Областният управител Недялко Недялков проведе срещи с командирите на поделенията в Змейово, с бригаден генерал Петър Петров, с когото посетиха Втора тунджанска лека пехотна бригада и поделението в Калояновец, и с ръководството на завод Арсенал и лично инспектира обектите, в които се извършва съхранение, изпитване или производство на боеприпаси.

На срещите се дискутираха въпроси по сигурността и охраната на боеприпаси и пожароопасни материали, съобщиха от пресцентъра на областна управа. Командирите на поделенията отбелязаха, че се полагат необходимите грижи, съгласно инструкциите и издадените наставления за съхранение и охрана на тези материали. Спазването на изискванията на нормативните документи и осъществяването на ефективен контрол от ръководствата на поделенията от БА на всички взривоопасни и пожароопасни материали, е от първостепенно значение за гарантиране на сигурността и защитата на населението в региона, стана ясно от проведените срещи.

При нас от много години е създадена стройна структура по отношение на охрана на труда, трудова медицина с всичките технологични изисквания към всяко работно място, подчерта Станил Станилов – първи зам.-изп. директор на Арсенал АД. В първия и най-голям военен завод в страната, този в Казанлък, всеки един новоназначен служител преминава специално обучение за работа с боеприпаси и взривоопасни материали, след което се допуска на работното място от специална комисия. Заводът поддържа и собствена противопожарна служба, медицински персонал и линейки, на разположение 24 часа на територията на Арсенал. Извършва се и перманентен одит от чуждестранни партньори на закупена от тях продукция по отношение безопасността при охрана, съхранение и транспортиране, коментира г-н Станилов.

Убеден съм, че спазвате всички изисквания по дейностите за осъществяване на специални производства и извършвате ефективен контрол върху вашите заводи, с което гарантирате безопасността на близо 7-те хиляди работници, добави в заключение областният управител.

На територията на област Стара Загора няма предприятия и фирми, които да извършват утилизация на боеприпаси.

Още новини