Начало Новини Актуално На плаж в Стара Загора

На плаж в Стара Загора

Актуално
плаж Стара Загора

Още с първото трайно затопляне тази година старозагорските плажове побързаха да отворят врати. Вече почти всички къпални в региона посрещат гости. Засега това са предимно ученици, които откъсват по някой час между училището и уроците, но собствениците на плажни комплекси продължават да са в очакване на пълни шезлонги и глъч в басейните и капанчетата.

Дали това ще се случи, ще стане ясно след започване на активния сезон, но репортерската ни проверка показа, че в наши дни дори плажът в горещия град вече не е от най-евтините удоволствия.

В Стара Загора плажовете на открито са четири. Най-близо до централната градска част е Плажът (бившият Ескейп). Тази година най-високата цена там е 7 лева. Тя включва чадър и шезлонг в така наречената ВИП зона, на първа линия до басейните. За по- вътрешните редове цените са по 5 лева. Децата с ръст под 1.40 см влизат за 4 лева. Специален метър регистрира височината им още на входа. На самия плаж функционират мокър бар и бар за храни, където можете да хапвате на воля дюнери, пица, хот дог и скара и да пийвате студена биричка или безалкохолно, пише вестник Национална бизнес поща.

На плажа с два отделни басейна, единият от които с олимпийски размери, в комплекса Арт край тенискортовете до стадион Берое, цените са 6 лв. за всички без оглед на възраст и ръст. В тях е включен чадър и шезлонг. Тези, които предпочитат студените питиета и топлите мезета пред жаркото слънце, също могат да бъдат спокойни. За тях работи барче, което предлага изобилие от храна и напитки.

Също 6 лева е и цената за посетител в комплекс Астория в западния край на града. За деца до 7 г. е 4 лева. За тези пари можете да ползвате чадър и шезлонг. Към комплекса функционира ресторант с всичко полагащо се като храна и напитки за един отдъхващ клиент.

Най-евтино в града на липите ще плажувате в комплекс Делфин. Там цената е само 4 лева с включени чадър и шезлонг. Насред басейна на плажа е атрактивният мокър бар, от който се носи апетитна миризма на скара.
Удоволствието да се изтегнете на шезлонг под слънцето в луксозните хотели Извор и Армира на Старозагорските бани ще ви струва доста по-скъпо, като не броим и бензина дотам, разбира се. В първия басейнът струва 8 лева. Той е неголям и вътрешен, чадърите и шезлонгите са на открито на терасата пред него. В Армира басейнът е по-го- лям, но също е вътрешен. Там цената за плажуване с чадър и шезлонг е 11 лева. Само за ползване на басейн ще трябва да заплатите 8 лева. За деца - 6 лева. В комплекса са въвели и карти за 10 посещения. Те струват по 90 лева на човек с чадър и шезлонг.

Въпреки че е малко по- далеч от Стара Загора, аквапаркът Овощник в едноименното село край Казанлък е една от предпочитаните от старозагорци атракции заради водните пързалки и десетките други удоволствия, които предлага. Входът за възрастни там е 10 лева, а за деца - 8 лева.

Това лято на територията на Старозагорска област ще работят малко под 30 обекта, които ще бъдат охранявани и на които ще бъде разрешено къпането, информираха от старозагорския БЧК. През 2011 г. старозагорските червенокръстци са обучили около 40 спасители. По-голямата част от тях обаче предпочитат морските курорти пред градските и крайградски къпални.

 

Още новини