Начало Новини Актуално На Първа пролет започва залесяване на парк Тюлбето

На Първа пролет започва залесяване на парк Тюлбето

Актуално

залесяване парк ТюлбетоНа 22 март Общинска администрация – Казанлък започва залесяване на парк Тюлбето. Идеята е там, където през лятото на 2012 г. избухна пожар, който нанесе големи щети, на първия етап да бъдат засадени около 500 дръвчета, като заедно с това теренът се оформя с цел да бъдат създадени няколко къта за отдих.

Проектът за новото парково пространство, което ще бъде оформено на мястото на опожарените площи, е изработен от Община Казанлък.

Гражданите, които искат да се включат в залесителната кампания, могат да направят това, като на 22 март. Сборният пункт е в 9,00 часа на входа на парк Тюлбето, на стълбите. Дръвчетата и инструментите са осигурени от Община Казанлък.

На 23 и 24 март залесяването продължава от служители на Общинското предприятие Комунални дейности и поддръжка на инфраструктурата. Всички граждани, които имат желание да засадят дръвчета на парк Тюлбето през тези дни, ще бъдат посрещнати от служители на предприятието от 9,00 часа на Стрелбището, над Козела, където ще им бъдат раздадени дръвчета и инструменти, съобщиха от пресцентъра на Общината.

Още новини