Начало Новини Актуално На Голяма Богородица 400 курбана раздадоха за здраве от Ротари клуб Стара Загора - Берое

На Голяма Богородица 400 курбана раздадоха за здраве от Ротари клуб Стара Загора - Берое

Актуално

Ротари15 август – в деня на големия християнски празник Успение Богородичнослед службата в храмав кв. Зора „Св. Паисий Хилендарски“ Стара Загора отец Йордан Карагеоргиев освети курбан и хляб, които за първи път дариха приятелите от Ротари клуб Стара Загора – Берое. От ранни зори бистрият курбан в три казана се приготвяше в двора на храма, където е и наскоро откритата социална кухня. Заедно с оборудването й, на стойност 24 хиляди лева тя е по проект изцяло реализиран от Ротари клуб Стара Загора Берое, с помощта на общината.

Да поздравят ротарианци за добрината и да се включат в раздаването на курбана бяха и председателят на Общинския съвет в града на липите Таньо Брайков, зам-областните управители Красимир Червилов и Димитър Драчев, председателят на комисията по спорт и младежки дейности при Общинския съвет Николай Диков, председателят на Камарата на строителите Стара Загора Петко Балабанов, дарители, членове на сродни организации.

“Богат е този, който дава и дарява! Радваме се, че днес сме съпричастни, участваме и с доброволния си труд за това, топла храна да стигне до 400 наши съграждани. Когато можем, винаги ще помагаме” – каза президентът на Ротари клуб “Берое” Николай Шопов.

Тържественото освещаване и раздаване на курбана се случи вдвата старозагорски храма -„Свети Паисий Хилендарски“ и „Свето Въведение Богородично“ заедно с отец Йордан Карагеоргиеви отец Тодор Донев с благословията на Н.в.пр. Старозагорски митрополит Киприан.

{gallery}rotary-15-08-2019{/gallery}

Още новини