Начало Новини Актуално На 7 февруари на училище

На 7 февруари на училище

Актуално

Няма да се удължава грипната ваканция за учениците от училищата на Старозагорска област, съобщи Митко Пеев, вр.и.д. началник на Регионалния инспекторат по образованието (РИО). Според заповедта на просветния министър обявените за неучебни дни от 1 до 4 февруари поради грипната епидемия, няма да се отучват.

С писмо от 2 февруари т.г. инспекторатът е възложил на директорите в срок до 11 февруари т.г. да утвърдят преструктурираните тематични разпределения на преподавания учебен материал и в срок до 14 февруари да ги представят в РИО. Учебните занятия за всички училища стартират на 7 февруари, понеделник.
Информацията се предава от министерството, чрез РИО до училищата по електронната поща. Директорите издават съответната заповед до класните ръководители. Отделно от това на хартиен носител текстът се поставя на входа и изхода на сградата за сведение на родители и ученици, пише вестник Старозагорски новини.
Различни за различните училища са начините за информиране. В повечето от тях всички учители разполагат с компютри и платен интернет по защитена програма на просветното министерство. На свой ред учителите са си създали организация за информиране на учениците си по скайпа, фейсбук, е-mail-и или по телефоните. В други училища учителите са свързани в мобилни групи и разговарят безплатно помежду си.

Още новини