Начало Новини Актуално На 31 януари изтича срокът на старите винетни стикери

На 31 януари изтича срокът на старите винетни стикери

Актуално
Винетни стикери

31 януари е последният ден, в който може да се щофира с винетен стикер за 2010 г., съобщават от Агенция Пътна инфраструктура. Новите винетки могат да бъдат закупени в Централното управление на Агенция Пътна инфраструктура, на бул. Македония 3 в София, във всички офиси на Областните пътни управления, както и във всички 3300 пункта на компанията-дистрибутор, в т.ч. във всички пощенски клонове в страната.

От консорциум Разпространение на винетни стикери, са дали уверение, че имат готовност да посрещнат завишеното търсене на винетки за 2011 г., което се очаква в момента. Всички пунктове на дистрибуторите са заредени с новите стикери. В случай, че някъде се появи недостиг, екипите на РВС са готови да реагират веднага и да доставят винетки, след като получат сигнал от съответния обект.

От АПИ напомнят още веднъж на всички водачи на МПС, че няма да бъдат санкционирани при невписване на регистрационния номер на автомобила си върху новите годишни винетни стикери. Поради забавяне на приемането на измененията в Закона за пътищата, за предвидените санкции, АПИ внесе предложение, съгласно което, глоби или имуществени санкции за невписване в указаното поле на годишния винетен стикер на регистрационния номер на МПС, ще се налагат от 01.01.2012 г.

Още новини