Начало Новини Актуално На 24 септември в Стара Загора 116 охлюви се състезаваха благотворително в подкрепа на бебета и техните майки.

На 24 септември в Стара Загора 116 охлюви се състезаваха благотворително в подкрепа на бебета и техните майки.

Актуално

IMG 8552В четвъртото издание на Най-ОХЛЮбимото състезание участваха 116 охлюви-състезатели, 10 от тях представляваха старозагорски фирми и неправителствени организации. Общата набрана сума по време на състезанието е в размер на 2090 лв. Тя ще подкрепи майки и бебета, настанени в Звено Майка и бебе, град Стара Загора. В малкият център за настаняване на майки, които са в последните месеци на бременноста си,

но са останали без подслон или подкрепа от близки хора, се работи за предотраряване изоставянето и настаняването в институция на деца от 0 до 3 години.
За десетте години от своето съществуване подслон и подкрепа са получили 96 майки и 103 деца. За радост, при 80% от случаите майката и бебето са останали заедно!

Най-бързият охлюв-състезател в гражданския кръг се оказа №16 Супергероя с притежател Кристиян Данчев на 9 години, възпитаник на НУМСИ Христина Морфова. Супергероят успя да победи с рекордното време - 3 мин. и 58 секунди, останалите 10 финалисти. Освен заветната купа с маруля и златен медал той грабна и атрактивен смартфон. Безкрайно ви благодарим за емоцията, която ни подарихте – развълнувано сподели майката на малкия победител.

В специалния корпоративен кръг първото място бе присъдено на охлювът Липа на едноименния старозагорски граждански клуб грабна първото място на приза „Най-охлюбим дарител-подкрепител“. Престижното второ място остана за охлюва ЦИЕС на Център за изпитване и европейска сертификация, а третото място в успорвана битка срещу Очко от Очна клиника Трошев спечели състезателят на Холдинг Загора.

Събитието се проведе с подкрепата на Община Стара Загора.

 

 

Още новини