Начало Новини Актуално На 21 ноември Ден на християнското семейство 250 рибни курбана раздадоха за здраве от Ротари клуб Стара Загора - Берое

На 21 ноември Ден на християнското семейство 250 рибни курбана раздадоха за здраве от Ротари клуб Стара Загора - Берое

Актуално

EKВ деня на християнския празник на 21 ноември Ден на християнското семейство Митрополит Киприан освети рибен курбан и хляб, които доброволци от ПГОХ“ Райна Княгиня“ и приятели от Ротари клуб Стара Загора – Берое раздадоха в храма Свето Въведение Богородично. От ранни зори трофейният толстолоб осигурен от Петър Воденичаров , умело разфасофан от сръчните ръце на възпитаниците на гимназията, вреше на два казана в наскоро откритата социална кухня.

Тя е на стойност 24 хиляди лева по проект изцяло реализиран от Ротари клуб Стара Загора - Берое, с помощта на общината .

“Сътрудничеството между ротарианците,Старозагорската Митрополия и учениците от ПГОХ “Райна Княгиня“ носи много позитиви в обучението и възпитанието на младите хора и ги учи да дават и даряват от сърце!

Радваме се, че днес сме съпричастни и участваме с доброволния си труд за това, за пореден път топла храна да стигне до 250 наши съграждани.

Продължаваме да помагаме в благородната мисия” – каза президентът на Ротари клуб “Берое” Николай Шопов.

Тържественото освещаване и раздаване на курбана се случи в два старозагорски храма - „Свети Паисий Хилендарски“ и „Свето Въведение Богородично“ .

IMG e5561

IMG 3734

Още новини