Начало Новини Актуално На 200 души ще бъде осигурена работа в селата на община Стара Загора

На 200 души ще бъде осигурена работа в селата на община Стара Загора

Актуално

осигуряване на работа в селата

Около 200 души ще бъдат назначени на работа за срок от 6 до 12 месеца в селата на община Стара Загора, във връзка с изпълнението на проект Подкрепа за заетост по Оперативна програма Развитие на човешките ресурси. Те ще изпълняват неквалифициран труд по озеленяване, градинарство и поддръжка. Трябва да имат регистрация в Бюрата по труда и да не са пенсионери.

Тези и други подробности за условията, на които трябва да отговарят назначените, бяха разяснени на работна среща днес с кметовете и кметските наместници. В едноседмичен срок те трябва да представят имената и данните на предложените лица, за да стартира програмата до месец.

Пет души ще бъдат назначени в с. Старозагорски минерални бани, по трима в селата Хрищени, Кирилово и Богомилово, в останалите по двама, или по един. Назначените ще получават 380 лв. заплата и ще работят на пълен работен ден в рамките на 5-дневна работна седмица.

Секретарят на Община Стара Загора Цена Велкова предупреди кметовете да изключат роднинския принцип при назначенията и да съблюдават условията стриктно, тъй като при проверките ще бъдат налагани санкции на общината, която ще бъде техен работодател, съобщиха от пресцентъра.

Средствата за възнагражденията ще се предоставят на работодателя от бюджета на проекта. Проектът приключва в края на октомври 2014 г. Целта на схемата е да се насърчат работодателите да осигурят заетост на регистрирани безработни лица, като приоритетно се включват хора от уязвимите групи на пазара на труда: с ниска професионална квалификация и недостиг на умения; с ниско образование; от етническите малцинства и трайно безработни лица.

Още новини