Начало Новини Актуално На 15 май се провежда Нощ на музеите

На 15 май се провежда Нощ на музеите

Актуално

Много интересни изненади за посетителите ще има тази вечер на 4-то експозиционно ниво в Регионален исторически музей - Стара Загора. Ст.н.с. Светла Димитрова, завеждащ отдел Най-нова история и куратор на Изложбата Тишината на войната, грохотът на мира е организирала кътове, в който посетителите могат да си направят снимка с шинел и каска.

Ученици от ГПЧЕ Ромен Ролан, едни от най-активните участници в Български Младежки червен кръст (БМЧК) - Стара Загора ще покажат от 18,00 до 20,30 ч. как се правят превръзки на рани, как се дава първа помощ и други умения, необходими и в мир и в бой. Доброволците, престрашили се да бъдат медицински обслужени, ще получат книга с автограф от автора Лилия Филипова 125 години Червен кръст - Стара Загора.
От Клуб Традиция ще показват на желаещите как се пълнят патрони, как се зарежда оръжие, как се разглобява то и се смазва. Всички посетители могат да допишат в специален кът на голям лист хартия изречението „Войните ще свършат, когато……” и ще могат да напишат и изпратят писмо до Национален Комитет за мир.
В днешния ден под патронажа на Съвета на Европа се провежда Нощ на музеите, в която участват над 2000 музея. Регионален исторически музей - Стара Загора ще бъде отворен за посетители на от 10:00 до 23:00 часа. Вход свободен.
Със същото работно време и вход свободен ще е и Художествена галерия-Стара Загора. В 21,00 ч. ще бъде показана мултимедия Художественото наследство на Второто Българско царство.

Още новини