Начало Новини Актуално МЗХ: Сектор Земеделие бележи ръст от 3%

МЗХ: Сектор Земеделие бележи ръст от 3%

Актуално
АГРА 2011

През последната година сектор Земеделие отчита ръст от 3% и над 900 млн. долара външно търговско салдо. Изложението може да покаже как селското стопанство излиза бавно от кризата и се превръща в един от най-перспективните отрасли в българската икономика, каза зам.-министърът на земеделието и храните д-р Цветан Димитров.

Той откри 20-тото издание на Международната селскостопанска изложба АГРА-2011 в Международен панаир Пловдив, съобщиха от пресцентъра на земеделското министерство.

От както страната ни е член на Европейския съюз българското земеделие се развива в по-динамична и атрактивна за бизнеса среда с нови правила, но и с повече нови разнообразни възможности, посочи зам.-министър Димитров и подчерта, че България има възможност да усвои огромен финансов ресурс, а инвестиционната реализация на мерките от Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г. ще разкрие сериозния потенциал на конкурентоспособността на българското земеделие в условията на пазарна икономика.

Тази година АГРА-2011 се провежда под патронажа на министъра на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов, а  министерството има  щанд, на който се дава актуална информация и консултация по ПРСР.
Сред официалните гости на откриването бяха и изпълнителният директор на Държавен фонд Земеделие Светослав Симеонов и председателят на Селскостопанската академия Светла Бъчварова.

Още новини