Начало Новини Актуално МЗХ пуска гореща линия за реализирани загуби заради блокадата на гръцката граница

МЗХ пуска гореща линия за реализирани загуби заради блокадата на гръцката граница

Актуално

По разпореждане на министъра на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов, се създава гореща телефонна линия за подаване на сигнали от пострадали фирми заради блокадата на гръцката граница. Телефонът е 985 11 858, e-mail: pkmihaylova@ mzh.government.bg. Експертите ще приемат информация за реализирани загуби от компаниите.

Министерство на земеделието и храните ще отговаря за събиране на данни от фирми, които не са осъществили търговски контакти на храни, напитки, земеделска продукция, дървесина, животни и селскостопанска техника.
Цялата информация ще бъде обобщавана и предавана на сформирания вчера щаб по разпореждане на премиера Бойко Борисов за оценка на загубите от блокираната граница с Гърция, съобщиха от земеделското министерство. Сигналите и данните ще бъдат обработвани от щаба и след това цялостната справка ще бъде предадена на Европейската комисия за компенсиране на загубите. Щабът се ръководи от трима заместник-министри: на земеделието и храните доц. д-р Георги Костов, на транспорта, информационните технологии и съобщенията – Камен Кичев и на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов.

Още новини