Начало Новини Актуално МВР - Стара Загора разби организирана престъпна група за източване на ДДС и сделки с крадени коли

МВР - Стара Загора разби организирана престъпна група за източване на ДДС и сделки с крадени коли

Актуално

При съвместна операция на сектор Борба с организираната престъпност, Криминална и Икономическа полиция, и РПУ - Стара Загора, беше разбита организирана престъпна група, обвинена за източване на ДДС в особено големи размери и за сделки с крадени луксозни автомобили. Сред задържаните са ръководителят на бандата Иван Йорданов, известен като Иван Водното, на 29 г., Русалина Андонова, на 22 г., с която живее на съпружески начала и на чието име са регистрирани част от фирмите, Петър Терев, на 29 г., научи Икономически портал на регион Стара Загора.

Иван Йорданов - Водното

Сред арестуваните са: В.И., Г.Л., С.Т., всички на 29 г. и 28-годишният Е.Т. До момента са установени 23 крадени автомобила от висок клас, предмет на престъпленията на групата. От тях са иззети 12. Лимузините са продавани на значително по-ниски цени от пазарните. При задържането на бандата е иззето голямо количество печати, фактури и счетоводни документи.
Свързването на двете деяния става през фирмите и лицата, които ги ползват. Автомобилите са регистрирани през няколко от дружествата, пак с цел неправомерно усвояване на данък добавена стойност. Другата схема, по която е усвояван ДДС, е фиктивни сделки със страни от ЕС, като Румъния и Словения, съобщи на брифинг директорът на ОД МВР - Стара Загора главен инспектор Алекси Алексиев.

На този етап няма данни да има участие на полицейски служител при регистрацията на колите в КАТ, но документите продължават да се проверяват, каза още той. Лицата са известни на полицията с грабежи, хулиганства и измами. Преди години групата е имала връзки с разкритата през февруари ДДС - мрежа на Росен Драгнев, която източи десетки милиони левове ДДС.
Водното често е забелязван и в компанията на Румен Боюклиев - Малкия Мук, който е в ареста с временно отстранените от работа служители от Групата за охрана на масови мероприятия при Областна дирекция на МВР - Стара Загора Начо Янакиев, Димо Димов и Костадин Дончев. Те са обвинени в участие в организирана престъпна група за принуда и изнудвания, ръководена от Румен Боюклиев.

 

Още новини