Начало Новини Актуално МВР: Очакват се затруднения на движението през връх Бузлуджа на 21 август

МВР: Очакват се затруднения на движението през връх Бузлуджа на 21 август

Актуално

Стара ЗагораВъв връзка с тържественото честване на 133-годишнината от Шипченската епопея се очакват временни затруднения за движението на моторните превозни средства по пътя Казанлък – Бузлуджа – Габрово. Припомняме, че от 19 юли проходът Шипка е затворен за ремонт и всички превозни средства движещи се по направление Казанлък - Габрово се пренасочват по панорамния път през вр. Бузлуджа, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР - Стара Загора.

Очаква се в периода от 9.00 до 14.00 часа на 21 август движението в участъка да бъде допълнително затруднено, поради паркирането на автомобили и автобуси и придвижването на много хора, в т.ч. пешеходци в района на вр. Бузлуджа и вр. Шипка.  
Полицията препоръчва на гражданите, които на 21 август ще предприемат пътуване по направление Северна – Южна България, преди 14.00 часа, да ползват алтернативни маршрути – през проходите Хаинбоаз, Беклемето и др. Водачите на МПС, които ще ползват панорамния път в посочения натоварен период, да се движат с повишено внимание, разумна скорост, да не предприемат рискови изпреварвания при образуване на колона, и да спазват стриктно указанията на полицейските служители.

Още новини