Начало Новини Актуално Музикантите на Стара Загора: Тук сме! - три концерта на открито

Музикантите на Стара Загора: Тук сме! - три концерта на открито

Актуално

Стара ЗагораЗаради пандемията COVID-19 културният живот по света и в България спря за почти 3 месеца. Музиканти, артисти и хора на изкуството, на практика прекратиха своите обществени изяви. В последно време публиката постепенно се завръща в театъра, концертните зали и галериите. По време на тази културна пауза едни от най-засегнати бяха музикантите. Те нямаха възможността да практикуват своята професия, а голяма част от тях от останаха без доходи. По обективни причини много от хората свързани с това изкуство все още не са се върнали към работата си.

Тази ситуация провокира Творческия колектив от Стара Загора На улицата, да отправи към музиканти от града на липите интересна покана. Колективът им предлага една инициатива с некомерсиална цел - да участват в концерт на улицата без да получат възнаграждения. Всички поканени музиканти приемат без да се замислят.

Озвучителите, които трябва да осигурят техническата поддръжка, също прегръщат намерението.

Основната ни идея бе, да насочим вниманието към хората на изкуството и по специално към музикантите. Решихме да осъществим три концерта на открито, на три различни места, а датата, която избрахме е 3-юли, споделя Димитър Живков от Творческия колектив и допълва:

С тези концерти на открито искаме да покажем на публиката и обществеността в града, че въпреки всички препятствия и несгоди, музикантите от Стара Загора са ТУК и продължават да правят музика най-вече заради любовта и уважението си към своето изкуство. Ето защо организаторите именуват своята идея така: Музикантите на Стара Загора: Тук сме!

Повече подробности за събитието:
Трите концерта на открито се провеждат на 3-ти юли, петък, на три различни места:

1-ва локация - Фонтан Пингвините

17:00 часа:
Карашък - ъндърграунд и етно
L.I.S. - акустик рок

2-ра локация - Водно огледало Поетите на Стара Загора/бул. Цар Симеон Велики 117/
18:00 часа:
Presi Kiss - акустичен поп и рок
Иво Златанов - акуст. авторска музика

3-та локация - зад Музея на религиите
/бул. Цар Симеон Велики 115/
19:00 часа:
Дона Мосто/вокал/, Петър Петров
/китара/ - джаз

Борис Атанасов бенд - авторски рок проект

Project 7 - фюжън

Toma 'n' the Hawks - алтернативен рок

Всички концерти са със свободен достъп за гражданите и гостите на града. Събитието Музикантите на Стара Загора: Тук сме! се осъществява от Творчески Колектив На улицата със съдействието на Община Стара Загора, ММЦ Стара Загора и Къщата на архитекта.

Снимка - Феникс студио

Още новини