Начало Новини Актуално Музей Литературна Стара Загора ще има дом

Музей Литературна Стара Загора ще има дом

Актуално

Първо редовно заседание проведе на 14 ноември 2011 г. новоизбраната Постоянна комисия по култура и вероизповедания при Общинския съвет на Стара Загора. С изключение на доайена на съветниците Христо Бонев, останалите шестима са за първи път в тази комисия.

Тя е с председател Радка Савова от ПП Атака, коренячка старозагорка, икономист, 12 години главен експерт в отдел Култура и вероизповедания на Общината. Зам.-председател е Петко Петков (ПП ГЕРБ) - педагог, художник и писател, председател на галерия ВИК. Христо Бонев и 28-годишният Добрин Янков също са от управляващата партия. Висшето образование на Янков е Противодействие на обществното и опазване на обществения ред. Работи във фирма за маркетинг и реклама. Юсни Ибрям е от ДПС. Той е завършил Механотехникума в Стара Загра, семеен е и работи в частна фирма. 36-годиишната Бояна Буюклиева е представител на БСП. Тя е магистър по специална педагогика и е асистент в Педагогиическия факултет на Тракийския университет. Има две големи деца. Неврохирургът д-р Мариус Кирков е също от БСП, информира вестник Старозагорски новини.

На прима виста съветниците поставиха своите стратегически за мандата задачи: намиране на дом за бездомния вече 20 години уникален музей Литературна Стара Загора; четири години след построяването и обзавеждането отваряне на вратите на Културно-информационния център в квартал Лозенец; уточняване на функционалната характеристика на бившето кино Желю Диманов, занемарено преди поовече от 10 години; възстановяване на дейността на заключения Център за научно-техническо творчество.
Предложенията са за изнесени заседания на комисията по читалища и културни институти за по-бързо и ефективно решаване на проблемите.

Единодушно бяха приети постъпилите предложения за следващата сесия, която ще се проведе на 24 ноември т.г.: определяне на представители за Областния съвет за развитие; на Регионалното движение за развитие на общините; за дружествата със смесено участие; за Сдружение Управление на отпадъците. Старейшиините подкрепиха предложението за провеждане на спешни и неотложни ремонти в училищата и детските градини.
Спорна работа и желание за съвместна дейност - на администрацията и постоянната комисия, пожелаха в началото на заседанието кметът Живко Тодоров, заместникът му по хуманитарните дейности Иванка Сотирова и председателят на Общинския съвет Емил Христов.

Още новини