Начало Новини Актуално МС предлага Илиана Иванова за член на Европейската сметна палата

МС предлага Илиана Иванова за член на Европейската сметна палата

Актуално

ЗИлиана Иванова

Правителството издигна кандидатурата на члена на Европейския парламент и заместник-председател на комисията по бюджетен контрол и на специалната комисия за финансовата, икономическата и социалната криза Илиана Иванова за български член на Европейската сметна палата за мандат 2013 - 2019 г.

Илиана Иванова е завършила с отличие международен мениджмънт и финанси в университета Тъндърбърд, Аризона. Преди това тя е получила и магистърска степен по международни икономически отношения в Икономическия университет във Варна.

Кариерата си започва в Министерството на земеделието и храните, където до 2002 г. е координатор на отношенията на ведомството с международните финансови институции. След това работи в редица банки и корпорации в САЩ като инвестиционен и финансов анализатор и финансов контрольор. В периода 2007-2009 г. е съветник в Столичния общински съвет. От 2009 г. е евродепутат.

Кандидатурата й е съобразена с изискванията за заемане на длъжността, свързани с образование, професионален опит и опит в работата с европейските институции, както и отлично владеене на поне два чужди езика. Решението за издигането й се прави поради изтичане на мандата на сегашния ни представител в Европейската сметна палата Надежда Сандолова, съобщиха от правителствената информационна служба.

Още новини