Начало Новини Актуално МРРБ започва изпълнението на проект за качествено административно обслужване

МРРБ започва изпълнението на проект за качествено административно обслужване

Актуално
МРРБ

Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) започва работа по изпълнението на проект по ОП Административен капацитет за качествено административно обслужване. Той е на стойност 838 904 лева и ще бъде реализиран в рамките на 18 месеца. Изпълнението на проекта цели трансформиране на администрацията в полза на потребителите.

Чрез него ще се подобрят действащите информационни системи и ще се изградят връзки между тях, ще се подобри качеството на обслужване на гражданите и ще се повиши събираемостта на приходите чрез внедряване на удобни за потребителя електронни услуги и регистри, съобщиха от пресцентъра на МРРБ.

Пилотно ще бъдат внедрени 3 от платените услуги на МРРБ, към които в момента има най-висок интерес, сред които са издаването на разрешения за оценяване на съответствието на строителни продукти и одобряване на технически и работни инвестиционни проекти за обекти на техническата инфраструктура с обхват и значение за повече от една област и за обекти с национално значение. Заявяването им онлайн ще доведе до спестяване на време за потребителите и ще подобри отчетността и прозрачността при тяхното предоставяне. 

Подробности ще бъдат представени на пресконференция на 13 май 2011 г., петък, от 10.30 часа в зала Пресцентър на Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Още новини