Начало Новини Актуално МРРБ ще продължи да си партнира със Световната банка

МРРБ ще продължи да си партнира със Световната банка

Актуално

Възможностите за разработването на нова стратегия за развитие на пътната инфраструктура в страната в партньорство със Световната банка обсъди министърът на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков на среща с постоянния представител на банката у нас Лесе Мелгард.

„Моята първа стъпка, като министър тук, е да създадем такава стратегия, с ясни цели, за да бъдат изпълнени обекти, от които страната ни има нужда за повишаване на транспортната свързаност“, подчерта министърът и даде пример с необходимостта от изграждането на пътните участъци Видин – Кулата, Русе – Маказа, автомагистрала „Черно море“ – стратегически важни за страната ни. По думите му изграждането на големите инфраструктурни проекти е важно за развитието на държавата и повишаване на конкурентоспособността на всички сектори от икономиката.

„Световната банка е важен партньор за България и високо оценяваме досегашната й подкрепа“, подчерта министър Цеков и изтъкна, че МРРБ и банката имат дългогодишно сътрудничество по редица проекти в пътната, жилищната и ВиК инфраструктура. 

В хода на разговора Лесе Мелгард от своя страна изтъкна готовността на банката да продължи партньорството с регионалното министерство.

Двамата се обединиха около мнението, че това сътрудничество е необходимо да се укрепи и да бъде разширявано – включително и в сферата на повишаване на административния капацитет.

 

 

Още новини