Начало Новини Актуално МРРБ получава допълнителни средства за пътни проекти

МРРБ получава допълнителни средства за пътни проекти

Актуално
Средства за пътни проекти

Министерският съвет предостави допълнителни 2 340 000 лв. по бюджета на Министерството на регионалното развитие и благоустройството за 2011 г. Средствата са за финансиране изпълнението на договор за обществена поръчка с предмет Извършване на услуга - тестване и практическо прилагане на транспортен модел.

Той е разработен по Договора за изработване на Общия генерален план на транспорта, при подготовката на анализи Разходи - ползи, за проекти в пътния сектор така, както са определени съгласно техническата спецификация, съобщиха от правителствената пресслужба.
По предложение на МРРБ проектите, чрез които ще бъде тестван моделът на Общия генерален план за транспорта, са автомагистрали Струма - лот 3, Марица, Хемус, Черно море, Рила (Дупница - Самоков) Кърджали – Подкова, СОП - гара Яна и Габрово (обход на Габрово, тунел Шипка).
Наличието на изготвени апликационни форми за финансиране на пътните проекти по линия на Кохезионния фонд на Европейския съюз в срок и най-вече възможността да има осигурено финансиране преди стартирането на строителството по заложените в Оперативна програма „Транспорт” проекти е от изключително значение, предвид заложените приоритети на правителството и стартиралите вече процедури за строителство на АМ Марица, стратегията за изграждане на АМ Струм и предстоящото стартиране на процедурите за строителство за останалите автомагистрали през 2011 г.

Още новини