Начало Новини Актуално Мрежовата компания на EVN България с ESG отличие за опазване на биоразнообразието и околната среда

Мрежовата компания на EVN България с ESG отличие за опазване на биоразнообразието и околната среда

Актуално

Електроразпределение Юг беше отличена за цялостна стратегия по опазване на биоразнообразието и околната среда в Югоизточна България в ESG Awards конкурса на PwC България

Електроразпределение Юг спечели първо място в конкурса ESG Awards на PwC България в категория Стратегия - опазване на биоразнообразието.

Отличието, което беше обявено на церемония в София на 16.11.2023 г., беше прието от Калина Трифонова, заместник-председател на Съвета на директорите на EVN България.

Кандидатурата на компанията стъпва на изградената Интегрирана система за управление на качеството, околната среда и безопасността. Тук се включват редица мерки и проекти, които компанията развива дългосрочно в сферата на биоразнообразието и околната среда в Югоизточна България.

Част от тях включват проект с Българското дружество за защита на птиците (БДЗП) за опазване на царския орел, проект с Съюз на ловците и риболовците в България за опазване на черния лешояд, проект за възстановяване на брадатия лешояд в България, проект за опазване на белия щъркел, проект по програма LIFE на Европейската комисия - „Безопасна мрежа за бургаските езера“, проект с WWF България за възстановяване на устойчива крайречна гора край река Марица до град Стамболийски, дейности по управление на отпадъците и риска и др.

Конкурсът на PwC България „ESG Awards” има за цел да отличи устойчиви бизнес практики и ESG стратегии. Отличието „ESG Award” се присъжда на организации, които прилагат ефективна ESG стратегия, предлагат иновативни продукти и услуги с положително въздействие върху околната среда и провеждат успешни информационни и промоционални кампании в областта на устойчивото развитие. Конкурсът се провежда за втора поредна година.

Още новини