Начало Новини Актуално Мрежата на Овергаз е готова за голямото натоварване през студените месеци

Мрежата на Овергаз е готова за голямото натоварване през студените месеци

Актуално
Газопреносна мрежа

Газоразпределителната мрежа на Овергаз в страната е в пълна изправност и е готова да поеме голямото натоварване през студените месеци. След първите няколко денонощия на повишено потребление, поради по-ниските температури, диспечерските екипи на компанията не отбелязаха никакви нередности по изградената до момента над 2000 километра газова инфраструктура – тръбопроводи и съоръжения.

В Овергаз работят квалифицирани специалисти и добре обучени екипи, които разполагат с цялата техника за изграждане, експлоатация и поддръжка на газопреносната мрежа. Аварийните групи на дружеството имат готовност да реагират в рамките на 10-15 минути при всеки подаден сигнал.

Мрежата функционира нормално и капацитетът й покрива очакваното натоварване през зимата. От компанията припомнят, че 3-членно домакинство, което обитава апартамент с отопляема площ от 80 квадрата, харчи около 850 кубически метра природен газ на стойност 850 лева за отопление и битови нужди през шестте студени месеца, от октомври до март – тоест, по около 140 лева на месец при пълен комфорт, съобщиха от пресцентъра на компанията.

Още новини