Начало Новини Актуално Мол Galleria в Стара Загора предоставя площи и за търговски изложения

Мол Galleria в Стара Загора предоставя площи и за търговски изложения

Актуално

Ротари ЕкспоМол Galleria в Стара Загора сменя концепцията си на търговски център и място на развлечение. За да привлекат повече клиенти и да диверсифицират приходите си, от компанията са решили да превърнат центъра и в място за изложения, бизнес форуми и срещи, твърдят от маркетинговия отдел на старозагорския мол.

В края на април в мола се проведе и първото търговското изложение - Ротари Експо 2012, на което фирми са представяли своите стоки и услуги, а посетителите са имали възможност не само да минат по щандовете, а и да се включат в някое от забавленията, част от експото, като дегустации, стрелба и картинг на закрито, съобщи capital.bg. От Търговско-промишлена палата - Стара Загора (ТПП), която е сред съорганизаторите, са доволни, че са имали модерно и комуникативно място за събитието си. От мола също – през първия ден на изложението потокът от хора се е увеличил с 80%.

В момента Палатата и молът обмислят нови съвместни бизнес инициативи. От ТПП например искат да организират специализирани изложения и симпозиуми, които да са посветени на отделни индустрии, например на химическата или на машиностроителната. Това ще е и една от формите, чрез които бизнесът ще се опита да създаде по-тясна връзка с младите хора и да ги накара да се замислят дали не биха желали кариера в някоя от тези области. По този интерактивен начин компаниите се надяват да направят и важна крачка за намаляване на мащабите на проблема с липсата на кадри, пред който са изправени подобни отрасли.

От мола планират да приспособят още около 250 кв.м от площта си (общо търговската площ на центъра е 25 хил. кв.м), така че в бъдеще да могат да предлагат близо 1000 кв.м за изложения и форуми.

За лятото от Galleria планират няколко не бизнес изложения. Едното е посветено на киното и предвижда да бъдат представени оригинални реквизити, използвали при заснемането на 28 кинохита, а другото е свързано с моторите Харли Дейвидсън.

От Galleria имат и друг проект, т.нар. Платинум клуб, за собствениците и мениджърите на водещи компании от региона. За тях е осигурена ВИП зона в мола по подобие на тези на летищата, където могат да отидат за бизнес среща и преговори или просто да прекарат известно време. Членовете на клуба имат достъп до безплатни напитки и лека храна. Седящите места във ВИП зоната са 20, а общата й площ е към 100 кв.м. Достъпът до клуба обаче е само с покана за членство. От мола вече са раздали 250 членски карти , а плановете им са да подарят още 50.

Всичко това е включено в маркетинговия бюджет на мола. Няма как да правим пари от подобна дейност. Целта ни е да превърнем мола в притегателен център за местния бизнес, като му осигурим условия за срещи, коментира за проекта Платинум клуб Алекс Линчев, мениджър на мол Galleria. Ако той, както и другата инициатива – за отдаване на площи за изложения и конференции, се окажат успешни, те може да бъдат внедрени и в другия мол Galleria в Бургас.

Част от концепцията на търговския център е да увеличи и присъствието на наематели, които предлагат бутикови стоки и бизнес облекло, така че да могат да привлекат повече мениджъри и като клиенти в магазините си.

Още новини