Начало Новини Актуално Мол Galleria Бургас посреща клиенти

Мол Galleria Бургас посреща клиенти

Актуално

мол Галерия Бургас

Мол Galleria Бургас официално отвори врати на 15-ти май. Galleria Бургас е 100% собственост на базираната във Варшава компания Globe Trade Centre S.A. (GTC). В изграждането и пускането в експлоатация на обекта в Бургас са вложени над 75 млн. евро от собственика GTC Bulgaria. Това е вторият мол в морския град след открития преди 4 години Бургас плаза.

Galleria Бургас разполага с 87 793 кв. метра разгъната застроена площ, от които 58 147 кв. метра са надземни и 29 645 кв. метра - подземни. Търговските площи са разположени върху 37 хил. кв. метра. На площ от 3 550 кв. метра е разположен зеленият покрив, който е не само паркова зона за отдих и почивка на посетителите, но повишава и изолационните и енергоспестяващи качества на сградата. Магазините и заведенията на мола ще се обслужват от около 700 души, с охраната и почистването ще бъдат заети още 200.

Изграждането на мола започна преди около 2 години. За това време фирмата изпълнител на проекта - Планекс ООД, и нейните подизпълнители са наели общо 1500 души на работа – изцяло от региона. И след края на строителните дейности Galleria Бургас ще продължи да бъде сред най-големите местни работодатели.

Молът е съставен от различни по големина магазини за продажба на дрехи, обувки, аксесоари, черна и бяла техника и други стоки на водещи производители и световни модни марки. Чрез него за пръв път в региона стъпват фирми като: H&M, Zara, Bershkа, Galleria Sсandal, Fusion, Humanic, Shoes love bags, Oysho, Lee cooper, Lillу, Ola, кафе Maurо и др.

В структурата на комплекса са включени и супермаркети на Carrefour, Kaufland, множество заведения и ресторанти, мултиплексно кино с 10 зали и възможности за 4D филми, огромни зали на Pure Fitnes и Playground, изложбени и анимационни зали, помещения за презентации, конференции и дегустации, удобни и широки надземни и подземни гаражи.

90% от площите бяха заети още преди да бъде прерязана лентата. Очаква се на ден средно по 30 - 40 хил. души посетители. През първата седмица след откриването прогнозите са за над 70 хил. души дневно.

GTC се стреми не само да събуди потреблението в града. Galleria Бургас дава заявка и за активен социален живот с възможности да повиши туристопотока на близо 300-хилядния град. Изложби, концерти, филмови фестивали ще съпътстват културния живот на Бургас. Комплексът ще бъде и образователен център – тук по предварително оповестена програма ще се провеждат различни по тематика семинари за многобройните студенти в града.

Наситена е и програмата на залата за дегустация на вино. Бургаски културни вечери е събитието, което ще се превърне в традиция, а в събота и неделя ще има инициативи за деца. За чуждестранните туристи вече са договорени по три представления дневно, които в рамките на 15 минути ще представят българските традиции и фолклор.

Атрактивни за посетителите са и изложбите България на длан, която популяризира емблематични български паметници и природни забележителности, както и Hollywood in Galleria, която показва реквизити на касови кинопродукции. Инвеститорите изградиха и нова вело-, автомобилна и пешеходна улица, както и красив парк за намиращия се в близост жилищен комплекс.

 

Още новини