Начало Новини Актуално Модерни пътни знаци ще бъдат монтирани в Стара Загора

Модерни пътни знаци ще бъдат монтирани в Стара Загора

Актуално

Лайънс клуб Стара Загора – Тракия

По инициатива на Лайънс клуб Стара Загора – Тракия ще бъдат монтирани два пътни знака Пешеходна пътека на ул. Ген. Гурко (до Шесто ОУ, пред Кукления театър), на 27 юни, от 17,00 часа. Знаците са със соларно захранване, с пълна осветяемост на площта и с ІІІ-ти клас светло отразяване, предвидени за автомагистрали.

Снабдени са с датчик, ден и нощ и с датчик за движение. Знаците са поставени пред учебно заведение с тежък трафик, съобразно решение на  Национална комисия по безопасност на движението към Министерството на вътрешните работи. Съобразени са с всички евродирективи за екология и икономичност и отговарят на националното и европейско законодателство. Подобни знаци с пълна осветямост са монтирани от Агенция Пътна инфраструктура на 5 - 6 места в България (преди прохода Хаинбоаз и в Бургас).

На откриването ще присъстват: членове на Лайънс клуб Стара Загора – Тракия, кметът на Стара Загора – Живко Тодоров, зам.-кмет – Ваня Сотирова, специалисти от Общинска администрация, преподаватели от Шесто ОУ, на Държавен куклен театър и от фирмата, която е производител на съоръженията.

Още новини