Начало Новини Актуално Мобилни групи топят опашките за документи за самоличност в Стара Загора

Мобилни групи топят опашките за документи за самоличност в Стара Загора

Актуално

самоличностОбщо 1048 граждани са обслужени от звената за издаване на български лични документи в ОД на МВР – Стара Загора и районните управления в областта само в сряда. 663 заявления за издаване на лични карти и паспорти са приети през този ден, като 168 от тях - при условията на бърза услуга.

385 граждани са получили готовите си документи. 285 от гражданите, подали заявления за издаване на лични документи в сряда, са обслужени в организациите, в които работят, от мобилната станция на група “Български документи за самоличност”.
Вчера мобилният екип работи на територията на община Гълъбово, където по предварителна заявка приема заявления по домовете на лежащоболни хора и обслужва и персонала на големи фирми в района.

От 14 септември група “Български документи за самоличност” в Стара Загора и звеното в Казанлък работят с удължено работно време.
За улеснение на гражданите при издаване на български лични документи работните места за прием на заявления за издаване на лични карти и паспорти, и връчване на готови документи в ОД на МВР - Стара Загора (на ул. “Раковска” № 68 - от западната страна на сградата на Областната дирекция) работят от 6:00 до 20:00 ч. от понеделник до петък. Удължено работно време е въведено и в звеното в РУ Полиция – Казанлък, което обслужва граждани всеки работен ден от 6:00 до 19:00 ч.
Създадена е организация банковите клонове в звеното да работят със същото удължено работно време. Гражданите могат да заплащат таксите предварително във всяка една търговска банка по сметка на Областна дирекция на МВР - Стара Загора.

Информация: вестник Новината

Още новини