Начало Новини Актуално Мнимият доктор с второ обвинение - за причинена смърт по непредпазливост

Мнимият доктор с второ обвинение - за причинена смърт по непредпазливост

Актуално

Много увредено е сърцето, с изявена тромбоза и още куп болести, които биха довели до летален изход. Карценом на бъбреците обаче не е открит. Това обобщиха патоанатомите от МБАЛ Проф. д-р Ст. Киркович - Стара Загора, след аутопсията на 77-годишния старозагорец Д.А., лекуван от мнимия доктор Евгений Коцев от ромския квартал Лозенец.

Припомняме, че възрастният мъж беше приет в МБАЛ "Киркович" в тежко състояние и остра бъбречна недостатъчност на 28 февруари т.г. и почина на 5 март т.г.
Още на 28 февруари срещу Коцев бе образувано досъдебно производство в Районна прокуратура в Стара Загора за практикуване на медицинска дейност без необходимата квалификация. Престъплението е по чл.324, ал.3 от НК. След смъртта на възрастния мъж, лекуван от фалшивия доктор, е образувано и второ досъдебно производство по чл.123 от НК, вече в Окръжна прокуратура, за причинена смърт по непредпазливост. Изяснява се дали с лечението Евгений Коцев е причинил смъртта на стареца, пише вестник Старозагорски новини.
Коцев, който в момента е под домашен арест, сподели пред наш репортер, че никой не го е уведомявал за резултатите от аутопсията на лекувания от него пациент, но той не се чувствал виновен за смъртта му. В махалата говорели, че имал рак на бъбреците. Тези дни го търсили от София (б.а. - вероятно от неправителствена организация), за да му предлагат безплатен адвокат - защитник в предстоящите дела.
Той се похвали, че в негова защита от признателни пациенти вече са събрани над 1000 подписа.

Още новини