Начало Новини Актуално Младият старозагорски художник Павел Димов показва картините си на изложба

Младият старозагорски художник Павел Димов показва картините си на изложба

Актуално

С първа самостоятелна изложба ще зарадва ценителите на живописното майсторство младият старозагорски художник Павел Димов идния понеделник. Студентът ще покаже във фоайето на Регионалната библиотека "Захарий Княжески" своите работи в областта на живописта и графиката.

Павел Димов е роден на 15 октомври 1987 в Стара Загора. Започва образованието си в НУ "Димитър Благоев" в Стара Загора. В този период посещава часове по рисуване в читалище "Св. Климент Охридски" в Стара Загора. Продължава образованието си в СОУ "Васил Левски", където е в паралелка с рисуване. Участва в конкурс в Раднево ("Гео Милев") и печели трета награда. Посещава Центъра за работа с деца в Стара Загора. Средно образование получава в Професионалната гимназия по пластични изкуства "Академик Дечко Узунов" в азанлък, където изучава профил „Графика - изящни изкуства“. Участва в училищни изложби в София и в Стара Загора. Завършва средно образование през 2006-а с отличен успех. Същата година е приет във Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий", Факултет по изящни изкуства, специалност „Графика - изящни изкуства“ при доц. Радко Спасов. Печели две награди от студентски изложби през 2007-а и 2008 година, съответно от проф. Мотко Бумов за графика и проф. Иван Бочев за рисунка. През 2010-а в последния семестър от обучението си е приет по Програма „Еразъм“ в Генуа, Италия, където прекарва 5 месеца. Завършва и се дипломира през юни с отличен успех. В момента е студент магистър в Националната художествена академия във Факултета за приложни изкуства, специалност „Рекламен дизайн“ при проф. Божидар Йонов и доц. Мирослав Богданов.
Въпреки младостта си, Димов има над 10 участия в международни биеналета за графика в Мексико, Китай, Италия, Полша, Белгия, Турция, Швейцария, Румъния и България.

Изложбата се открива на 15 ноември от 18 часа.

Информация: вестник Новината

Още новини