Начало Новини Актуално Младите от ДПС обезпокоени от действията на полицията по случая в Кърджали

Младите от ДПС обезпокоени от действията на полицията по случая в Кърджали

Актуално

"Националният съвет на Младежко ДПС (МДПС) изразява силното си безпокойство от нерeгламентираните действия на полицията в случая със семейство Мустафови в нощта на 23 юли 2010 г." Това се казва в преамбюла на приетата вчера в Стара Загора декларация на НС на МДПС, касаеща действията на полицията в Кърджали на посочената дата, които станаха и повод парламентът на страната през миналата седмица да поиска изслушване на вътрешния министър Цветан Цветанов.

Декларацията бе огласена от лидера на МДПС Джейхан Ибрямов, пише вестник Старозагорски новини.
"Националният съвет на Младежко ДПС призовава всички отговорни институции, оторизирани със защитата на гражданските права в Европейска България, да предприемат мерки за недопускане на подобни посегателства върху български граждани", се казва още в текста на гласувания от участниците в заседанието на НС на МДПС.
То се проведе през уикенда в конферентната зала на хотел "Верея" с участието на секретаря на Централното оперативно бюро на ДПС Мустафа Карадайъ и евродепутатa Метин Казак. Участваха общо 145 членове на ръководния форум на младите от ДПС.
Според Джейхан Ибрямов МДПС е най-голямата по численост в страната младежка политическа организация, наброяваща около 22 000 членове. На заседанието е било взето решение да бъде учредено Либерално училище за политика, което да има национален характер. За "Старозагорски новини" Ибрямов уточни, че либералната академия ще се финансира със средства от държавната партийна субсидия за ДПС. Обучението ще продължава 4-5 месеца, като във всеки курс ще участват между 40 и 45 членове и симпатизанти на партията.
Пред медиите лидерът на МДПС коментира още, че структурата е срещу очакваното приемане на принципа за уседналост на избирателите в обсъждания в парламента проект за Избирателен кодекс.

Още новини