Начало Новини Актуално Млади мениджъри ще управляват за един ден ТЕЦ Ей И Ес Гълъбово

Млади мениджъри ще управляват за един ден ТЕЦ Ей И Ес Гълъбово

Актуално

Десет ученици от област Стара Загора ще заемат ръководни позиции в Ей И Ес-3С Марица Изток 1 в рамките на местното издание на Мениджър за един ден. Инициативата ще се проведе на 20 април т.г. и целта е децата да прекарат един работен ден рамо до рамо с директори на централата в Гълъбово. Всички ученици от област Стара Загора, обучаващи се в VIII-ХII клас, могат да кандидатстват, като изпратят свое CV и мотивационно писмо на jab@jabulgaria.org в срок до 11 април 2012 г.

Инструкции и напътствия, както и всички необходими документи за регистрация, могат да бъдат намерени на адрес www.jabulgaria.org, раздел Инициативи/Мениджър за един ден 2012.

Мениджър за един ден се провежда за първа година в Ей И Ес-3С Марица Изток 1 и е част от традиционната програма на Джуниър Ачийвмънт България. Компанията-домакин ще избере най-добрите сред кандидатите, като ще ги назначи за мениджъри на ключови позиции в организацията. По време на еднодневната си визита младежите ще имат възможността да натрупат бизнес-умения, да се запознаят със спецификите на работата и да се включат в работния процес. Младите лидери ще участват в практически задачи и в процеса на вземане на важни ръководни решения за компанията. Настоящите мениджъри от своя страна ще напътстват учениците и ще споделят своя опит.
Ей И Ес е сред най-големите компании в сферата на традиционните и алтернативни енергийни източници и най-големият инвеститор в България през последните 20 години. Чрез своите инвестиции в България тя допринася за стабилизирането на енергийния сектор и подкрепя енергийната независимост на страната чрез ТЕЦ Ей И Ес Гълъбово с обща нетна инсталирана мощност от 600 MW, ветроенергийния парк Свети Никола с капацитет от 156 MW и соларния парк Калипетрово с мощност от 3.86 MW.

На обща стойност 1.3 милиарда евро, централата в Гълъбово е най-голямата чужда инвестиция в страната. Електроцентралата използва близо 30% от лигнитните въглища на Мини Марица-изток и осигурява около 9% от общата електроенергия на страната. В момента компанията има 460 служители и осигурява 2440 допълнителни работни места в секторите на своите доставчици.

Още новини