Начало Новини Актуално Млади астрономи получиха годишната стипендия на Ротари клуб - Стара Загора

Млади астрономи получиха годишната стипендия на Ротари клуб - Стара Загора

Актуално

сстипендия Ротари клуб - Стара ЗагораРъководството на Ротари клуб - Стара Загора връчи традиционната годишна стипендия на даровити деца от Стара Загора. Тази година 500 лева си поделят Георги Георгиев Славов, ученик от 12-и клас в Професионалната гимназия по строителство и геодезия Лубор Байер и Деана Антонова Тенева, от 9-и клас в Гимназията с преподаване на чужди езици Ромен Ролан.

Учениците са членове на Клуба на любителите астрономи при Народна астрономическа обсерватория и планетариум Юрий Гагарин с ръководител Надя Кискинова. Те са разработили темата Слънчево ехо и презентацията 24 kHz - Наблюдение на слънчевото въздействие на йоносферата в рамките на националния конкурс Небесни съкровища.
Стипендията беше връчена на специална церемония на традиционното място за срещи на ротарианците - малката зала на ресторант Верея.

Стипендията, която Ротари клуб - Стара Загора дава на даровити деца е традиционна. Носител на стипендията на Ротари клуб - Стара Загора за 2011 г. е Георги Пламенов Бонев, ученик от 8-и клас в Природо-математическа гимназия Гео Милев. Той е участвал във всички конкурси и олимпиади по математика, като се представя много успешно.

Стипендията през 2010 година спечели Кристина Йоргова, ученичка по пиано в Национално училище по музика и сценични изкуства Христина Морфова - Стара Загора.
Кристина Йоргова започва обучението си по пиано през 2000 г. в консерватория Georg Friedrich Haendel в Хале, Германия в класа на Нели Костова. След завръщането си в България през 2003 г. постъпва в класа по пиано на Златка Дончева в НУМСИ Христина Морфова в Стара Загора.

Кристина Йоргова e носител на престижни награди в международни и национални конкурси.

стипендия на Ротари клуб - Стара Загора

годишна стипендия на Ротари клуб - Стара Загора

Президентът на Ротари Клуб - Стара Загора д-р Илия Попов връчва стипендията за 2012 г. на Деана Тенева и на Георги Славов

 

Още новини