Начало Новини Актуално Млади актьори търсят подкрепа за провеждане на уъркшоп в Стара Загора

Млади актьори търсят подкрепа за провеждане на уъркшоп в Стара Загора

Актуално
МТС 99

През годините от създаването си (1999 г.) Младежка театрална сцена 99 утвърди своето място в културния и театрален живот на Стара Загора и в страната. Приоритети са подготовката на млади хора за театралните висши учебни заведения и успешните опити с експеримента в разнообразни театрални жанрове и стилистика.

Примери са: Да, този свят е сцена, Докосни ме, Морфей, Когато розите танцуват, Вдъхновение, Орфей, Добрият доктор, Жената отсреща, Зеленият какаду, Две стрели.

МТС Сцена 99 е пълноправен член на Българска асоциация на аматьорските театри (БААТ). Студията участва успешно в международни младежки театрални фестивали.

От 18 до 20 ноември в Стара Загора, МТС Сцена 99, със съдействието на Община Стара Загора и НЧ Родина 1860, организира национален театрален уъркшоп Репетиции при отворени врати Стара Загора 2011.

Предвидена е работна среща на младежките аматьорски театрални формации Аматьорският театър днес - съвременни тенденции и практики. Целта на Арт форума е обмяна на опит и нови методики на работа с младите актьори в областта на аматьорския театър. За участие са поканени аматьорски театрални състави от София, Враца, Перник, Кнежа, Етрополе, Казанлък, Благоевград, Русе и др.

Младите таланти от Стара Загора и страната се надяват на подкрепа и предварително изразяват благодарността си на всички, които ще им помогнат финансово или в натура.

През месец юни 2012 г. се предвижда уъркшопът да се проведе с международно участие и да се реализира на открити пространства в Стара Загора, в рамките на една седмица.

Още новини