Начало Новини Актуално Младежки литературен конкурс Моят град - моето бъдеще

Младежки литературен конкурс Моят град - моето бъдеще

Актуално

Младежки литературен конкурс Моят град моето бъдеще

Младежки литературен конкурс Моят град - моето бъдеще обявяват народно читалище Родина в Стара Загора, клуб Млад писател и вестник Teen’s paper. Конкурсът се провежда под патронажа на Община Стара Загора и със съдействието на вестник Старозагорски новини и Радио Стара Загора.

Конкурсът има за цел чрез литературните творби - есета и очерци, да се опишат природните дадености и архитектурни и исторически забележителности на града, в който участниците живеят, включително и онези места и обекти, които са малко или почти непознати.

Литературните творби трябва да са написани на български език, да не са публикувани и да бъдат в размер до 300 форматирани реда. Трябва да се изпратят на адрес: teen_stzagora@abv.bg, като крайният срок е 31 август 2012 г.

В началото на октомври 2012 г. ще бъдат раздадени награди в две възрастови групи: деца до 12 години и тийнейджъри до 19 години.

За повече информация - телефон: 088 54194 16 или в НЧ Родина 1860 - Стара Загора.

Отчитането на резултатите  ще стане  в навечерието на 5 октомври - Деня на Стара Загора, в детския отдел на библиотека Родина на ул. Българско опълчение № 69.

Още новини