Начало Новини Актуално Младежите от ВМРО: Спри за минута мълчание на 2 юни

Младежите от ВМРО: Спри за минута мълчание на 2 юни

Актуално
Паметник на Христо Ботев

На 2 юни стартира новата кампания на Младежката организация на ВМРО в Стара Загора Спри за минута мълчание! Кампанията цели привличане на общественото внимание върху ритуала за почитане паметта на загиналите за свободата на България в 12 часа на 2 юни. Базира се на анализа на младежите за нихилистичните настроения в обществото ни.

Срамувам се, когато на 2 юни, в часа на сирената, виждам старозагорци, които не спират. Не изразяват по този начин благодарност към жертвата на патриотите, загинали за мечтата България- споделя Анна Горова, един от инициаторите на кампанията. Целта ни е да предизвикаме повече съпричастност и повече интерес към най- героичните факти от нашата история. Вярваме, че патриотизмът може да се изповядва с любов и толерантност, затова и кампанията ни съдържа само положителни послания.

Младите хора в България имат потребност от идеали. Какви по- свети икони от жертвите? Днес, на 2 юни, цялата страна ще спре забързания си ритъм за минута. Една минута само, която да посветим на България. - допълва един от младежките лидери на ВМРО Стара Загора Ивайло Георгиев.

На 1 и на 2 юни до 12 часа младите хора от организацията ще раздават информационни материали за кампанията за да повишават интереса ни към събитието. Целта на организаторите е тази кампания да стане ежегодна и все повече млади хора да поставят в центъра на своя интерес България и българската кауза. На обратната страна на листовката с призива за минута мълчание младежите са добавили: Благодарим, че обичаш България !

Още новини