Начало Новини Актуално Младежи в Стара Загора събират подписка за разумно шофиране

Младежи в Стара Загора събират подписка за разумно шофиране

Актуално
Стара Загора

С нетрадиционни инициативи ще се включат младежите в Стара Загора в кампанията мисли за мен, когато шофираш. Тя ще се състои за пета поредна година и е организирана от Комисията за превенция на престъпността при Младежки общински съвет – Стара Загора и младежкия форум stzcarfans.com.q със съдействието на ОДМВР - Стара Загора. За този период в кампанията са участвали над 4000 водачи на автомобили.

На 13 и 14 ноември на бензиностанции ОМV, ОК и Зара ще има над 20 доброволци, които от 10.00 до 12.00 часа и от 16.00 до 19.00 часа, ще се стараят да спечелят съпричастността на водачите, които с подписа си да поемат моралния ангажимент да шофират разумно.
Участниците в подписката ще получат нагръден знак за съпричастност с логото на кампанията и флайери, представящи нейните цели. С талон към раздадените флайери, водачите, които поне две години не са допуснали нарушения на Закона за движение по пътищата, ще могат да участват в томбола Мисля за теб, когато шофираш! и да получат специални награди на 1 декември – по време на традиционния Анти-СПИН купон. 
Посланията на кампанията са адресирани към нашите родители, близки и приятели. Ежедневно сме заливани от информация за водачи, които с безотговорното си и неразумно поведение зад волана, са станали причина за смъртта или осакатяването на хора. Почти никой, обаче не споменава, че има и водачи, които шофират десетки години, без нито веднъж да нарушат закона, без да създадат опасност за себе си и другите участници в движението, съобщават организаторите.


 

Още новини